به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مهوش صبرکن، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، طی گفتوگویی به مناسبت روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار، ضمن تبریک این روز به کتابداران، اظهار کرد: کتابداری شغل شریفی است و با توجه به اینکه خودم چند سالی به عنوان کتابدار فعالیت میکردم، معتقدم این روز فرصت خوبی است که از یک گروه زحمتکش که سالهای سال، عمرشان را در کنار کتابها سپری میکنند قدردانی کنیم.
وی افزود: با وجود اینکه کتابداران تمام تلاش خود را میکنند تا به دوستداران کتاب خدمات ارائه بدهند، متاسفانه هیچوقت آنگونه که شایسته آنها بوده، به آنها توجه نشده است. خیلی خوشحال شدم که سراغ هنرمندان رفتهاید تا از کتابدارهای تلاشگر اما گمنام کتابخانهها یاد کنید. این کتابداران عزیز و شرافتمند هستند که در تمامی کتابخانههای کشور در سکوتی زیبا، با حوصلهای وافر و همیشه لبخند بر لب، مشغول بکارند.
مهوش صبرکن یادآور شد: من خودم حدود ۲ سال افتخار و تجربه کتابداری در کتابخانهای در شهر شیراز را داشتم. بنابراین از نزدیک و کامل با این کار آشنایی دارم. از مشکلات و سختیهای کار کتابداری به خوبی آگاه هستم. خوب میدانم که این عزیزان چگونه با حس و حال خوب و از خودگذشتگی مراجعان را راهنمایی میکنند. در هفته کتاب دست همه این عزیزان را میبوسم و خودم را خاک پای آنها میدانم.
وی در ادامه به اهمیت و ارزش کتابخوانی پرداخت و گفت: به گفته بزرگان و اندیشمندان کسی که کتاب میخواند، همه چیز دارد. پس بیاییم بوی کتاب را فراموش نکنیم. هر چه داریم از کتاب داریم. اگر کتاب و نوشتهای نباشد، نمایشنامه و فیلمنامهای نخواهد بود و فیلم یا اثر هنری هم ساخته نمیشود.
صبرکن در ادامه درباره علاقه وافر خود به مطالعه رمان گفت: کتاب و به ویژه رمان زیاد میخوانم و معتقدم کتاب آنچه را گمشده زندگی ماست به ما میدهد. به جوانها پیشنهاد میکنم که کمی از این فضای مجازی بیرون بیایند و حداقل روزی یک صفحه کتاب بخوانند. برای شروع خواندن هم میتوانند از داستانهای بلند یا رمان شروع کنند. رمان خیلیها را به سمت عادت به کتابخوانی کشانده است. این تجربه برای من ثابت شده است و به همین خاطر تاکید میکنم.
این هنرمند تاکید کرد: من همیشه به اطرافیانم توصیه میکنم که در خانه و مقابل چشم فرزندانش کتاب و روزنامه بخواند تا فرزندانش به مطالعه عادت کنند. حیف است از کتاب دور بمانیم و فقط محو فضای مجازی که ثمره چندانی ندارد شویم. فضای مجازی برای ساعاتی وقت گران بهای ما را میگیرد و وقتی به خودمان میآییم میبینم که ساعتها پای گوشی در شبکههای مختلف اجتماعی وقتمان صرف و چیز زیادی عایدمان نشده است.
ارسال نظر